Морква: найбільший корисний овоч під час вагітності. Морква сприяє кращому функціонуванню шлунково-кишкового тракту. У ній міститься велика кількість каротину, вітаміну Е, С, вітамінів групи В, К і РР. Всі ці корисні речовини допомагають при формуванні органів дитини. Єдине протипоказання для цього овоча - це виразки шлунка, проблеми з підшлунковою і будь-які запалення ШКТ.
Болгарський солодкий перець: має лікувальні властивості, допомагає поліпшити стан слизових і зміцнює судини. Корисні речовини, які містяться в перці зміцнюють кістки вагітної жінки і допомагають у формуванні кісток малюка. Вітаміни С, Е, РР і Р, які містяться в цьому овочі покращують стан шкіри. А ефірні масла, білок і бета-каротин підвищать рівень імунітету жінки, що чекає дитину.
Шпинат: цей овоч багатий фолієвою кислотою (вітаміни А, В9 і Е), яка допомагає вагітній жінці уникнути викидня, впоратися з токсикозом в перший триместр, знижує ймовірність розвитку анемії і захищає плід від розвитку відхилень.
Помідор: дуже ситний і низькокалорійний помідор містить лікопін, який є унікальним антиоксидантом і захищає клітини від впливу вільних радикалів.
Банан: не дивлячись на калорійність цього фрукта і кількість крохмалю, що в ньому міститься, лікарі не рекомендують відмовлятися від нього. Банан містить найкорисніші для плода елементи: цинк і калій. Цинк допомагає сформувати імунну систему дитини, а калій - серцево-судинну систему.
Яблука: ці фрукти сприяють нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, збільшують виділення шлункового соку, прибирають нудоту. У яблуках багато заліза, марганцю, магнію, фосфору і калію, які допомагають плоду розвиватися. А в 5 насінинах цього фрукта міститься денна норма йоду.
ТОП-6 продуктів для вагітної
18:17, 9 січня 2017 р.
Суспільство