Стало відомо, наскільки зросла вартість борщового набору

За червень суттєво подорожчали овочі борщового набору. Також зросли ціни на м'ясо.

Відтепер середня ціна буряка 11 грн за кг, моркви – 16 грн, картоплі – 12 грн, капусти – 16,5 грн, а цибулі – 13,4 грн, пише у FacebookОлексій Дорошенко, директор Української асоціації постачальників торгових мереж.

"Офіційна статистика свідчить, що лише за десять останніх днів червня суттєво подорожчали всі складові борщу. Так овочі, серед яких: буряк – на 4,6 грн, або 72%, моркву – на 4,2 грн, або 35%, картоплю – на 3,2 грн, або 36%, капусту – на 3 грн, або 23% та цибулю 2,7 грн, або 25%. Крім того зростали ціни на м'ясо: свинина – на 3,2 грн, або 3,5%, яловичину – на 1,5 грн. На сьогодні середня ціна свинини по Україні складає майже 94,5 грн за кілограм, а яловичини – 103,2 грн за кг", - пише Дорошенко.

Крім того, що входить до борщу, піднялися в ціні сало – на 80 копійок, або 2%, та курячу тушку – на 60 копійок, або 1,3%. На 20 червня середня ціна в Україні на сало становила 44,3 грн за кг., а курячої тушки – 44,3 грн за кг.

Подешевшала на 50 копійок або на 2% гречана крупа – коштує зараз 25,5 грн за кг. А яйця подешевшали на 80 копійок або 6% – 2,7 грн за кг.