Фахівці підтвердили, що сало не дарма називають корисним: його вживання пов'язане з цілим спектром оздоровчих ефектів.
Автори проекту, фахівці Мюнхенського університету, повідомили, що кислоти, які входять до складу свинячого сала, мають жовчогінну дію і сприяють активній переробці жирів печінкою, що забезпечує здоровий холестериновий баланс, - пише «Радіо Максимум».
Завдяки кислотам вживання сала позитивно позначається на функціях міокарда.
Сало містить арахідонову кислоту, яка входить до складу життєво необхідного вітаміну F. Арахидоновая кислота є одним з компонентів клітинних мембран і найкращим чином стимулює серцевий м'яз, – заявили німецькі вчені.
У той же час дієтологи нагадали, що в салі багато солі і калорій. Вони порекомендували з'їдати за один прийом їжі не більше 30 грамів свинячого сала.
Фахівці застерегли від смаження сала – це призводить до окислення продукту, при якому починають виділятися потенційно шкідливі для організму речовини. Також, на їхню думку, не потрібно захоплюватися копченим салом.