Збільшився експорт української агропродукції

Експорт українських аграрних і харчових товарів в країни Європейського Союзу за підсумками трьох кварталів 2017 року склав $ 4,177 млрд.

Збільшення експорту на ринки ЄС відбулося в основному через зростання обсягів постачання кукурудзи (на 57,4%), ріпаку (72,9%), соняшникової олії (23%), - пише Liga.net.

"Значно збільшилося постачання м'яса і харчових субпродуктів птиці, меду, кондитерських виробів, маргаринової продукції і таких продуктів як сорго або льону", - зазначила Ольга Трофімцева, заступник глави Мінагрополітики з питань європейської інтеграції.

Ключові імпортери української сільськогосподарської та харчової продукції серед країн ЄС - Нідерланди (частка 17,6%), Іспанія (15,5%), Польща (12,9%), Італія (11,9%) і Німеччина (9,9%).

"На ринках ЄС зростає попит на українську готову продукцію. Наприклад, за січень-вересень 2017 року було експортовано вершкового масла на суму $ 12,6 млн, а в той же період 2016 року - $ 5 тис.

Також зросли обсяги постачання українського морозива, згущеного молока, крохмалю, кондитерських виробів з цукру і т.д.", - зазначила Трофімцева.

При цьому імпорт з ЄС зріс на 11,7% і склав $ 1,581 млрд.