У 2016 році приготування майже 3 кг салату "Олів’є" вартувало 101 грн. За рік інгредієнти подорожчали на 26,5 грн., або більше, ніж на 26 %.
Про це інформує керівник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
За рік, за середніми в Україні цінами, українці сплачують: відварна картопля – 5,8 грн. за кг, або 3,5 грн. за 600 г, відварна морква – 6,4 грн. за кг, або 1,6 грн. за 250 г, цибуля – 5 грн. за кг, або 1 грн. за 200 г, варена ковбаса – 74,8 грн. за кг, або 44,9 грн. за 600 г, яйця – 23,8 грн. за десяток, або 11,9 грн. за 5 шт.
На консервацію й майонез витрачаємо: на солоно-мариновані огірки – 24,3 грн. за 500 г, консервований зелений горошок – 23,6 грн. за 420 г (бляшанка), майонез – 16,7 грн. за 270 г (упаковка).
Тобто в 2017 році, за місяць до новорічних свят, приготування майже 3 кг салату "Олів’є" коштуватиме 127,5 грн.