За рік індекс м’ясного кошика виріс на 38 %.
Зростання спостерігалося на всі соціальні продукти харчування, окрім цукру та гречки, - повідомляє Олексій Дорошенко, генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж.
При цьому всі види м’яса стали дорожчими на 30-68 %, а саме: сало – на 68 %, свинина – на 42 %, яловичина – на 34 % і курка – на 30 %.
За дванадцять місяців свинина й яловичина додали в ціні по 29 грн. за кілограм, сало – 28 грн., ковбаса варена – 15 грн., а тушка куряча – 12 грн.
Відтепер кілограм яловичини з кісткою можна купити в середньому за 113 грн., свинини – за 98 грн., сала – за 68 грн., дешевої вареної ковбаси – за 75 грн., а курку в тушці – за 53 грн.