За рік салат “Оселедець під шубою” подорожчав на 12 грн., або на 24 %.
Про це повідомляє Олексій Дорошенко, генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж.
За найдоступнішим рецептом потрібні такі інгрідієнти: відварна картопля та відварний буряк – по 500 г, відварна морква – 300 г, цибуля – 150 г, відварні яйця – 3 шт., філе оселедцю – 500 г, майонез – упаковка 100 г, сіль за смаком.
Ціни на соціальні продукти за даними Державної служби статистики, а всі інші – за цінами ринку “Дніпро” в Києві.
На початок грудня, за середніми в Україні цінами, ми сплачуємо: картопля – 5,8 грн. за кілограм, або 2,9 грн. за 500 г, буряк – 5,4 грн. за кілограм, або 2,7 грн. за 500 г, морква – 6,4 грн. за кг, або 1,9 грн. за 300 г, цибуля – 5 грн. за кілограм, або 0,7 грн. за 150 г, яйця – 23,8 грн. за десяток, або 7,1 грн. за 3 шт. Філе оселедцю слабосоленого 0,5 кг нам обійдеться в 39 грн., а 100 г майонезу ми витратимо 6,7 грн.