Ватрушки та печиво викликають розвиток цукрового діабету.
Про це заявили фахівці American Institute for Cancer Research, які склали перелік шкідливих продуктів, - пише Gazeta.ua .
Рейтинг очолило м'ясо – котлети, гуляш, рагу, м'ясні супи і багато іншого зі свинини, яловичини, баранини. Вони можуть підвищити ризик виникнення злоякісних утворень у шлунку і кишечнику, якщо їх вживати щодня.
Корисно їсти не більше 50 грамів м'яса на грилі в тиждень, щоб не заподіяти шкоди організму.
На перетравлення м'яса організму потрібно 6-8 годин. Те, що не встигне перетравитись, почне гнити? в результаті чого почне виділятися метан, який руйнує вітамін В3. А без нього цукор у крові не перетворюється у глікоген, тож зростає ризик отримати цукровий діабет.
Добавки із ковбасних виробів, зокрема нітрат натрію, загрожують нетравленням шлунка та можуть спровокувати діабет, гіпертонію, ішемічну хворобу серця, подагру та рак.
У ВООЗ зазначають, що шкоду для організму від ковбасних виробів можна прирівняти зі шкодою від куріння і надмірного вживання алкоголю.
Ватрушки, булочки, печиво та інша здоба збільшують ризик розвитку цукрового діабету і серцево-судинних захворювань.
Яйця на сніданок, які є джерелом білка та вітамінів А, К, Д, мінералів, зокрема, кальцію, натрію, заліза, фосфору, калію, теж не варто споживати щодня. Яєчний жовток містить величезну кількість холестерину, що підвищує ризик атеросклерозу судин.