У січні 2013 року для хлібопечення буде використовуватися борошно, виготовлене із зерна регіонального страхового запасу, що забезпечить стабільність цін на хлібобулочні вироби. Про це повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.
Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк провів нараду з питань стабільної ситуації на ринку хлібопродуктів з керівниками зернопереробних та хлібопекарських підприємств.
Її результатом стало прийняття рішення щодо забезпечення хлібопекарських підприємств області у січні 2013 року якісним борошном, виготовленим із зерна регіонального страхового запасу, за цінами Аграрного фонду (за 1 кілограм пшеничного вищого ґатунку - 2,9 гривні, І ґатунку – 2,71 гривні, ІІ ґатунку – 2,38 гривні, житнього – 2,28 гривні) з метою стабільності цін та безперебійної реалізації хліба та хлібобулочних виробів під час новорічних та різдвяних свят.
Регіональний страховий запас зерна в області формується уже третій рік поспіль відповідно до регіональної цільової Програми створення регіонального страхового запасу продовольчого зерна у Волинській області на 2010 – 2011 та наступні маркетингові періоди з метою забезпечення стабільної цінової ситуації на хлібобулочні вироби, які користуються найбільшим споживчим попитом у населення.