Як правильно харчуватися. Поради волинської лікарки

Не переїдати, обов’язково снідати та робити кількагодинні перерви між прийомами їжі. Таких правил харчування рекомендує дотримуватися завідувачка гастроентерологічного відділення Волинської обласної лікарні Наталія Ващиліна.

Про це йшлося у програмі «Телемедицина» на 12 каналі 8 листопада.

«Переїдання шкодить абсолютно всім. По-перше, це навантаження на системи й органи, по-друге, це погіршує якість життя. Наприклад, якщо ви наїлися на ніч, то будете погано спати, а наступного дня будете невиспані», – каже лікарка.

За її словами, їсти треба помірно і нечасто – хоча би 3 рази в день.

«Обов’язково має бути сніданок. Дуже багато людей не снідає в силу певних причин: одні не люблять, інші спішать. Але не дурний же придумав, що «сніданок з’їж сам». Те, що ми з’їли на сніданок і скільки б ми його не з’їли, до обіду повністю в організмі утилізується і не відкладеться ні в який жир. Це все енергія. Те, що ви з’їли на сніданок, – ваш енергетичний запас, і ви активні протягом дня», – запевняє гастроентерологиня.

«Обідом – поділися з другом. Тут уже частина починає відкладатися. А вечеря на 100 відсотків іде на відкладання жиру. Ці правила треба якоюсь мірою виконувати. Але якщо не зовсім виходить і робота дозволяє їсти тільки у вечірній час, коли приходимо додому, то треба старатися, щоб та вечеря все-таки була легкою», – радить Наталія Ващиліна.