Не переїдати, обов’язково снідати та робити кількагодинні перерви між прийомами їжі. Таких правил харчування рекомендує дотримуватися завідувачка гастроентерологічного відділення Волинської обласної лікарні Наталія Ващиліна.
Про це йшлося у програмі «Телемедицина» на 12 каналі 8 листопада.
«Переїдання шкодить абсолютно всім. По-перше, це навантаження на системи й органи, по-друге, це погіршує якість життя. Наприклад, якщо ви наїлися на ніч, то будете погано спати, а наступного дня будете невиспані», – каже лікарка.
За її словами, їсти треба помірно і нечасто – хоча би 3 рази в день.
«Обов’язково має бути сніданок. Дуже багато людей не снідає в силу певних причин: одні не люблять, інші спішать. Але не дурний же придумав, що «сніданок з’їж сам». Те, що ми з’їли на сніданок і скільки б ми його не з’їли, до обіду повністю в організмі утилізується і не відкладеться ні в який жир. Це все енергія. Те, що ви з’їли на сніданок, – ваш енергетичний запас, і ви активні протягом дня», – запевняє гастроентерологиня.
«Обідом – поділися з другом. Тут уже частина починає відкладатися. А вечеря на 100 відсотків іде на відкладання жиру. Ці правила треба якоюсь мірою виконувати. Але якщо не зовсім виходить і робота дозволяє їсти тільки у вечірній час, коли приходимо додому, то треба старатися, щоб та вечеря все-таки була легкою», – радить Наталія Ващиліна.