У випробувальному центрі ДП «Волиньстандартметрологія» протягом другої половини жовтня місяця проведено за зверненням суб’єктів підприємницької діяльності випробування 114 зразків харчової продукції, виготовленої на Волині та в інших регіонах нашої держави.
У результаті проведених лабораторних досліджень за органолептичними, фізико-хімічними показниками та показниками безпеки виявлено, що вимогам чинних нормативних документів не відповідало 6 зразків, що складає 5,3 відсотка від загальної кількості перевірених.
Серед них: пресерва рибна «Кілька балтійська пряного посолу» (виявлено сорбінову кислоту); спред солодко-вершковий «Дві корівки» (занижена масова частка молочного жиру); чорниця заморожена (завищений вміст плісеневих грибів та дріжджів); какаовела молота (виявлено бактерії групи кишкової палички та завищена кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів); олія соняшникова нерафінована (гіркий смак з стороннім присмаком). За результатами проведених досліджень всі замовники отримали відповідні протоколи випробувань щодо якості та безпечності наданої харчової продукції.
Загалом протягом жовтня проведено випробування 257 зразків продукції. З них з метою сертифікації – 66 зразків; за поданням управління у справах захисту прав споживачів – 8 зразків; згідно угод – 183 зразки.